Nowoczesne kurniki - budowa i projekty
Kurnik, w którym zwierzęta są chronione i mogą rosnąć w najlepszych warunkach.
Nasza profesjonalna oferta obejmuje projekt oraz budowę kurnika dla niosek i brojlerów, który będzie idealnie dostosowany do ich potrzeb.
Najlepszy wybór dla Twojego kurnika
Budowanie kurników – dla zwierząt rozpłodowych, niosek lub brojlerów – lepiej zostawić w rękach eksperta. Wymaga to zrozumienia unikatowych, trudnych warunków, aby zapewnić bezproblemową eksploatację i bezpieczne, komfortowe użytkowanie obiektu. To jest dokładnie to, co może zaoferować producent hal stalowych Frisomat.
Jako producent i wykonawca hal rolniczych ze stali walcowanej na zimno stale optymalizujemy nasze konstrukcje, aby dostosować je do wymagań Twojej dynamicznie rozwijającej się firmy.
Nasze referencje dowodzą, ze stajemy na wysokości zadania!
Kurniki
Twoje korzyści w skrócie
- Szerokość do 60 m i różne wysokości ścian bocznych
- Dach płaski lub nachylony pod kątem 10° lub 22°
- Kontrolowana temperatura wewnątrz budynku dzięki różnym rodzajom izolacji
- Możliwość zastosowania energooszczędnej wentylacji
- Bezproblemowa integracja z najnowszą technologią hodowli drobiu
- Trwałe, niewymagające konserwacji ściany boczne chroniące panele
- Łatwe przenoszenie, dostosowywanie i rozbudowa
Przeczytaj również:
Chcesz zbudować kurnik?
Nowoczesne kurniki dla niosek i brojlerów – projekty i budowa
Doświadczeni farmerzy zdają sobie sprawę z tego, że prawidłowy rozwój drobiu wymaga odpowiedniego otoczenia. Nowoczesne kurniki, w których hoduje się nioski lub brojlery, to nie tylko miejsce z dojściem do wody i paszy, ale i projekt powierzchni gwarantującej kurom określony komfort. Technologia hodowli drobiu zakłada zapewnienie im wielogodzinnego dostępu do światła naturalnego lub sztucznego, które pozytywnie na nie oddziałuje. Wygląd kurnika oraz jego budowa są konsultowane z właścicielami, po to, aby całkowicie spełniały ich oczekiwania. Nasze projekty gwarantują wykonanie obiektów odpowiednich dla rodzaju zwierząt. W związku z tym, że nioski mają przede wszystkim produkować jajka, natomiast brojlery mięso, ich potrzeby różnią się od siebie. Jednak dzięki zastosowaniu odpowiednich technologii możemy przygotować nowoczesny kurnik, którego specyfika umożliwi pogodzenie obu tych kwestii.